Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát. További részleteket Adatvédelmi tájékoztatónkban olvashatsz.
Menü

Gondozási tippek

A Garden by Zoe növénydobozai az átlagosnál kevesebb törődést igényelnek. A növényeknek nincs szükségük sok vízre, különleges odafigyelésre, de kifejezetten szeretik a napfényt. Érdemes az ajándékozás pillanatát követően a kavicsokat fellazítani, hogy jobban levegőzhessenek és néhány hét után átültetni őket.

 

LOCSOLÁS

A Garden by Zoe növénydobozait átlagosan 2-3 hetente kell öntözni. Egyes növényeket (pl. Green Garden, Moon Garden, Miracle Garden) még ennél is ritkábban, 3-4 hetente. Akkor célszerű locsolni a növényeket, ha azt érzed, hogy kiszáradt a földjük. Minden csomaghoz mellékelünk egy vízadagolót, amelyet öntözéskor egyszer-kétszer kell újratölteni és közvetlenül a növény szárához csepegtetni a vizet. A vízadagoló feltöltéséhez egyszerűen önts egy kis szobahőmérsékletű vizet egy edénybe, és nyomd meg a cseppentő tetejét. Helyezd a cseppentő hegyét a vízbe, és engedd el a vízadagoló felső részét, amíg meg nem telik vízzel. Amennyiben helyesen, a növényt a gyökerénél öntözöd, a víz áthatol a kavicsokon, egyenesen a gyökereikig, így a kavicsokat nem szükséges eltávolítani.

 

FÉNY ÉS HŐMÉRSÉKLET

A növények kifejezetten fénykedvelők, jól érzik magukat szobahőmérsékleten, viszont a közvetlen, tűző napsugárzást nem kedvelik. Javasoljuk, hogy a növénydobozt nem túl erős, inkább természetes fényben gazdag környezetben helyezd el.

 

KAVICSOK FELLAZÍTÁSA, ÁTÜLTETÉS

Ajándékozás, vagy átvétel után érdemes a kavicsokat fellazítani. A kavicsokat növénybarát ragasztó tartja össze, de segít a növénynek a lélegzésben, ha nagyobb felületen juthat levegőhöz. A fellazítást egy hurkapálcával, vagy egy fogpiszkálóval egyszerűen el tudod végezni (a ragasztó egyébként néhány csepp meleg vízre is oldódik, az adagolásnál viszont vigyázz, nehogy túlöntözd a növényt). Néhány héttel később a növényeket érdemes átültetni egy vízelvezető rendszerrel ellátott edénybe. A megfelelő talajnak kaktuszföldet javaslunk.

Keresés